недеља, 17 децембар 2017

Улагања у дистрибутивни сектор

12.
окт

Грчић обишао радове у Крупњу и Љубовији

Мештани четири општине у Подрињу у Западној Србији - Крупањ, Љубовија, Мали Зворник и Лозница, ове зиме имаће сигурније и квалитетније снабдевање електричном енергијом, поручио је Милорад Грчић, в. д. директора ЈП ЕПС приликом обиласка радова у овом подручју заједно са Бојаном Атлагићем, в. д. директора ОДС „ЕПС Дистрибуција“. 

 

Опширније...

Правила о раду дистрибутивног система електричне енергије

24.
јул

(ступају на снагу од 01.08.2017. године)

На основу одредбе члана 136 став 1 тачка 1) и одредбе члана 139. став 2.  Закона о енергетици („Службени гласник РС“, број: 145/14)  и  члана 38. став 1. тачка 14) Одлуке о оснивању Оператора дистрибутивног система „ЕПС Дистрибуција“ д.о.о. Београд – пречишћен текст – број: 308571 од 9. децембра 2015. године, као и Одлуке о давању сагласности на Правила о раду дистрибутивног система електричне енергије, донете на седници Савета АЕРС-а одржаној 19.07.2017. године и објављене у Службеном Гласнику РС бр. 71/2017 од 21.07.2017. године, донета су Правила о раду дистрибутивног система електричне енергије, која ступају на снагу 8 дана од тренутка објављивања на званичној интернет страници (од 01.08.2017. године). Комплетан текст Правила о раду дистрибутивног система можете преузети са следећег линка:

 

 
(До ступања на снагу ових правила примењују се постојећа.)

 

linija

 

Именован в. д. директора „ЕПС Дистрибуције“

24.
јун

Одлука Извршног одбора „Електропривреде Србије“

Извршни одбор „Електропривреде Србије“ именовао је Бојана Атлагића за в. д. директора привредног друштва Оператор дистрибутивног система „ЕПС Дистрибуција“. Досадашњи директор „ЕПС Дистрибуције“ Богдан Лабан изабран је за градоначелника Суботице. Бојан Атлагић ради у „Електропривреди Србије“ од 2000. године, а од 2012. обављао је дужност директора огранка Електродистрибуција Нови Сад.  

 

Опширније...

Васкршња хуманитарна изложба

28.
апр

Из београдске „ЕПС Дистрибуције“

„ЕПС Дистрибуција“ Београд била је данас домаћин Васкршње хуманитарне изложбе радова деце и омладине коју је организовао Центар за смештај и дневни боравак особа ометених у развоју. Средства прикупљена продајом рукотворина за празничну декорацију послужиће за набавку новог дидактичког материјала.  

 

Опширније...

Нови SCADA систем даљинског управљања у Сурдулици

22.
апр

У трафостаници 110/35/10 kV „Бело Поље“ у погону „Сурдулица“, монтиран је и пуштен у рад SCADA систем даљинског управљања, који ће омогућити поузданију испоруку електричне енергије и смањење трошкова одржавања. Вредност те инвестиције огранка ЕД „Лесковац“ у оквиру „ЕПС Дистрибуције“ износи четири милиона динара. - Овим улагањем потпуно је успостављено даљинско управљање у пет трафостаница напонског нивоа 35 kV на територији погона „Сурдулица“. Реч је о ТС „Бело Поље“, TС „Сурдулица 1“, ТС „Власина Промаја“, ТС „Црна Трава“ и ТС „Састав Реке“ – рекао је Душан Анђелковић, директор огранка ЕД „Лесковац“.

 

Опширније...

Успостављен мониторинг на територији читаве Србије

19.
апр

Национални дистрибутивни диспечерски центар „ЕПС Дистрибуције“ за управљање дистрибутивним системом електричне енергије (НДДЦ) у Новом Саду почео је са радом.

Центар модернизује целокупни дистрибутивни управљачки систем на подручју Србије, што ће омогућити квалитетнију испоруку електричне енергије и ефикасније информисање купаца, према стандардима савременог тржишта. Отварању су присуствовали Мирјана Филиповић, државни секретар Министарства рударства и енергетике, Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, Милорад Грчић, вршилац дужности директора „Електропривреде Србије“, мр Богдан Лабан, директор Оператора дистрибутивног система „ЕПС Дистрибуција“, чланови Надзорног одбора ЈП ЕПС, Зоран Рајовић, извршни директор за дистрибуцију електричне енергије, Драган Влаисављевић, извршни директор за трговину електричном енергијом, као и представници испоручиоца опреме Института „Михајло Пупин“ и „ЕПС Дистрибуције“.

Опширније...

Улагања ЕПС-а гаранција за будућност

07.
апр

Ревитализација било ког објекта у систему "Електропривреде Србије" је улагање у будућност и боље пословање наше компаније. Сваки динар уложен у модерне технологије значи и унапређење живота грађана Србије и рада привреде - рекао је Милорад Грчић, в.д. директора "Електропривреде Србије", поводом завршетка реконструкције трафостанице "Крушевац 2". Грчић је нагласио да ће "Електропривреда Србије" наставити улагања у модернизацију дистрибутивне мреже и свих других делова система - од рударских до термо и хидро постројења. 

Опширније...

Премашен задати план

20.
јан

Укупни губици у дистрибутивној мрежи 12.95%

Оператор дистрибутивног система ЕПС Дистрибуција" д.о.о. Београд обавештава да је премашен задати план у једном од најважнијих сегмената пословања, а то је смањење губитака у дистрибутивној мрежи. Подсећамо да су губици у 2015. години били 14.02%, на основу чега је Влада Републике Србије зацртала циљ, прихваћен и од стране ММФ, да укупни губици у дистрибутивној мрежи у 2016. години морају да буду смањени на ниво од 13.50%.

 

Опширније...

Инвестиција ЕПС-а за развој туризма на Сребрном језеру

27.
мај

Пуштена у рад ТС „Велико Градиште 3“

У Великом Градишту пуштена је у рад нова трафостаница „Велико Градиште 3“ 35/10 kV у коју је „Електропривреда Србије“ инвестирала 95 милиона динара, да би се обезбедили боље напајање и услови за развој туризма на Сребрном језеру.

 

 

Опширније...

Квалитетнија испорука за 25.000 купаца

27.
апр

Реконструисана трафостаница у Лозници

Пројекат реконструкције заштите и увођења даљинског управљања у трафостаници „Лозница 1“ успешно је завршен. Уградњом савремене, нове опреме у трафостаницу ТС 110/35 kV Лозница 1 биће значајно унапређена сигурност напајања, те ће 25.000 купаца имати квалитетнију испоруку електричне енергије. 

 

Опширније...

Боље снабдевање за два крагујевачка насеља

21.
апр

У крагујевачким насељима Бресница и Белошевац пуштене су у рад две нове трафостанице 10/0,4 kV које ће обезбедити квалитетније снабдевање електричном енергијом за око 900 корисника. Трафостаница у Бресници пресудна је за поуздано снабдевање нове зграде са 26 станова за расељене са Косова и Метохије, али и за стабилно напајање свих осталих корисника из овог насеља.

 

Опширније...

Отворена нова трафостаница у Љигу

12.
апр

Јавно предузеће „Електропрвиреда Србије“ и „ЕПС Дистрибуција“ пустили су у рад нову трафостаницу 110/35/20 kV „Љиг”, која ће омогућити поузданије снабдевање домаћинстава и развој привреде у том региону. У градњу трафостанице са опремом најновије генерације, реконструкцију постојећег далековода 110 kV „Лазаревац-Љиг” и опремање далеководног поља 110 kV у ТС 110/35 kV „Очага”, ЕПС је уложио више од 300 милиона динара.

 

Опширније...

Све спремно за изградњу нове ТС

05.
апр

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре дало је грађевинску дозволу за ТС 110/10 kV "Београд 23 - Аутокоманда" са пратећим пословним простором. Изградња ТС на Аутокоманди предвиђена је планом детаљне регулације дела централне зоне општине Вождовац. У тој зони годинама је било проблема у снабдевању електричном енергијом, а ауто-пут који је у близини, представља физичку баријеру многим једноставним решењима. Предрачунска вредност радова на новој ТС је око 1,13 милијарди динара.

Опширније...

 

 

 linija

ОГРАНЦИ

 

       ev