субота, 25 мај 2019

Нове технологије за унапређење дистрибутивне мреже

16.

мај
2019.

Делегација „Шнајдер електрика“ посетила ЕПС “

Делегација француске компаније „Шнајдер електрик“ посетила је „ЕПС“ и разговарала са Милорадом Грчићем, в. д. директора ЈП ЕПС о детаљима пројекта модернизације система управљања у дистрибуцији електричне енергије.

 

Опширније...

Мобилне трафостанице за брже реаговање

25.

април
2019.

Подршка Европске уније „Електропривреди Србије“

Захваљујући финансијској подршци Европске уније, дистрибутивни систем „ЕПС“-а добио је четири мобилне трафостанице помоћу којих је могуће брже реаговање у ванредним ситуацијама као што су поплаве и пожари. 

 

Опширније...

Уговор о наменској краткорочној позајмици

06.

фебруар
2018.

„Између ЈП ЕПС Београд (Оснивач и једини власник) и „ЕПС Дистрибуција“ д.о.о. Београд, дана 4. фебруара 2019. године, закључен је Уговор о наменској краткорочној позајмици. Намена позајмице је унапређењe рада техничких центара ЈП ЕПС Београд који су у статусној промени из 2016. године организационо установљени у функцији обављања техничких послова дистрибуције електричне енергије и управљања дистрибутивним системом, као претежне делатности „ЕПС Дистрибуција“ д.о.о. Београд, овде зајмодавца. Позајмица у висини од 2.400.000.000,00 РСД (словима: двемилијардечетиристотине милионадинара) је одобрена са роком враћања најкасније до 31. децембра 2019. године и применом фиксне каматне стопе од 4% на годишњем нивоу са пропорционалном методом обрачуна на бази стварног броја дана / 360.

Информација се објављује у складу са одредбом члана 66 став 9 Закона о привредним друштвима“.

 

 

 

 

 

 

Брже откривање кварова на мрежи

23.

децембар
2018.

ЕПС набавио три најмодернија возила

Јавно предузеће „Електропривреда Србије“ набавило је три најмодернија испитно мерна система за локацију кварова на подземним водовима, који ће унапредити поузданост снабдевања електричном енергијом. 

 

 

Опширније...

Копаоник добио најмодернију трафостаницу у Србији

25.

септембар
2018.

Настављају се инвестиције ЕПС-а у развој дистрибутивне мреже

Технолошки најмодернија трафостаница у Србији „Копаоник“ 110/35/10 киловолти пуштена је у рад, чиме је највећи зимски туристички центар у Србији захваљујући инвестицији „Електропривреде Србије“ добио услове за квалитетније и поузданије снабдевање електричном енергијом. Опширније...

ЕПС прати планове развоја привреде

7.

децембар
2018.

Отворена прва фабрика индустријског парка MIND

У индустријском парку MIND у Крагујевцу, за који је „Електропривреда Србије“ у рекордном року изградила трафостаницу, отворена је прва фабрика у присуству Александра Вучића, председника Србије, Ане Брнабић, председнице Владе Србије, Милорада Грчића, в. д. директора ЈП ЕПС, представника „Сименса“ и компаније „Милановић“.

 

 

Опширније...

Нови трендови у развоју електродистрибутивних мрежа

24.

септембар
2018.

Отворено 11. Саветовање CIRED Србија

Саветовање о електродистрибутивним мрежама Србије, једанаесто по реду отворено је на Копаонику у организацији Националног комитета CIRED Србије. Током саветовања од 24. до 28. септембра око 800 учесника имаће прилику да размени искуства и унапреди знања о новим трендовима у области електродистрибутивних мрежа.


Опширније...

Грчић и Весић посетили диспечерски центар

7.

септембар
2018.

Модернизован диспечерски центар за целу Србију

У реконструкцију и модернизацију диспечерског центра који приказује дистрибутивну мрежу целе земље „Електропривреда Србије“ инвестирала је око 200 милиона динара, рекао је Милорад Грчић, в. д. директора ЈП ЕПС.

 

 

Опширније...

Премашен задати план

20.

јануар
2018.

Укупни губици у дистрибутивној мрежи 12.95%

Оператор дистрибутивног система ЕПС Дистрибуција" д.о.о. Београд обавештава да је премашен задати план у једном од најважнијих сегмената пословања, а то је смањење губитака у дистрибутивној мрежи. Подсећамо да су губици у 2015. години били 14.02%, на основу чега је Влада Републике Србије зацртала циљ, прихваћен и од стране ММФ, да укупни губици у дистрибутивној мрежи у 2016. години морају да буду смањени на ниво од 13.50%.

 

Опширније...

Улагања у дистрибутивни сектор

24.

септембар
2018.

Грчић обишао радове у Крупњу и Љубовији

Мештани четири општине у Подрињу у Западној Србији - Крупањ, Љубовија, Мали Зворник и Лозница, ове зиме имаће сигурније и квалитетније снабдевање електричном енергијом, поручио је Милорад Грчић, в. д. директора ЈП ЕПС приликом обиласка радова у овом подручју заједно са Бојаном Атлагићем, в. д. директора ОДС „ЕПС Дистрибуција“. 

 

Опширније...

Инвестиција ЕПС-а за развој туризма на Сребрном језеру

27.

мај
2017.

Пуштена у рад ТС „Велико Градиште 3“

У Великом Градишту пуштена је у рад нова трафостаница „Велико Градиште 3“ 35/10 kV у коју је „Електропривреда Србије“ инвестирала 95 милиона динара, да би се обезбедили боље напајање и услови за развој туризма на Сребрном језеру.

 

 

Опширније...

Квалитетнија испорука за 25.000 купаца

27.

април
2017.

Реконструисана трафостаница у Лозници

Пројекат реконструкције заштите и увођења даљинског управљања у трафостаници „Лозница 1“ успешно је завршен. Уградњом савремене, нове опреме у трафостаницу ТС 110/35 kV Лозница 1 биће значајно унапређена сигурност напајања, те ће 25.000 купаца имати квалитетнију испоруку електричне енергије. 

 

Опширније...

 

 

 linija

ОГРАНЦИ

 

       ev