среда, 13 новембар 2019

Положен камен темељац за ТС у Тутину

30.

јул
2019.

Инвестиције ЕПС-а за развој југозапада Србије

Полагањем камена темељца у Тутину почела је изградња нове трафостанице „ЕПС-а“ која ће омогућити прикључење нових корисника и развој привреде у Тутину и Новом Пазару.

 

 

Опширније...

Брзо отклоњени кварови на мрежи

24.

јун
2019.

Екипе ЕПС-а се избориле са невременом у Београду

Брзим реакцијама екипа „ЕПС“-а и ОДС „ЕПС Дистрибуције“ у најкраћем року отклоњени су кварови на мрежи које је изазвало невреме у Београду, рекли су Александар Антић министар рударства и енергетике и Милорад Грчић, в. д. директора ЈП ЕПС, приликом обиласка једне од трафостаница која је била поплављена на Новом Београду. 

 

 

Опширније...

Почела реконструкција ТС „Горњи Милановац“

11.

јун
2019.

Најмодернија трафостаница у Горњем Милановцу

Постављањем камена темељца почела је реконструкција трафостанице 110/35 kV „Горњи Милановац“ снаге 2x31,5 MW, која ће знатно побољшати поузданост напајања купаца на подручју ове индустријски веома важне општине. 

 

Опширније...

Нове технологије за унапређење дистрибутивне мреже

16.

мај
2019.

Делегација „Шнајдер електрика“ посетила ЕПС “

Делегација француске компаније „Шнајдер електрик“ посетила је „ЕПС“ и разговарала са Милорадом Грчићем, в. д. директора ЈП ЕПС о детаљима пројекта модернизације система управљања у дистрибуцији електричне енергије.

 

Опширније...

Мобилне трафостанице за брже реаговање

25.

април
2019.

Подршка Европске уније „Електропривреди Србије“

Захваљујући финансијској подршци Европске уније, дистрибутивни систем „ЕПС“-а добио је четири мобилне трафостанице помоћу којих је могуће брже реаговање у ванредним ситуацијама као што су поплаве и пожари. 

 

Опширније...

Уговор о наменској краткорочној позајмици

06.

фебруар
2018.

„Између ЈП ЕПС Београд (Оснивач и једини власник) и „ЕПС Дистрибуција“ д.о.о. Београд, дана 4. фебруара 2019. године, закључен је Уговор о наменској краткорочној позајмици. Намена позајмице је унапређењe рада техничких центара ЈП ЕПС Београд који су у статусној промени из 2016. године организационо установљени у функцији обављања техничких послова дистрибуције електричне енергије и управљања дистрибутивним системом, као претежне делатности „ЕПС Дистрибуција“ д.о.о. Београд, овде зајмодавца. Позајмица у висини од 2.400.000.000,00 РСД (словима: двемилијардечетиристотине милионадинара) је одобрена са роком враћања најкасније до 31. децембра 2019. године и применом фиксне каматне стопе од 4% на годишњем нивоу са пропорционалном методом обрачуна на бази стварног броја дана / 360.

Информација се објављује у складу са одредбом члана 66 став 9 Закона о привредним друштвима“.

 

 

 

 

 

 

Брже откривање кварова на мрежи

23.

децембар
2018.

ЕПС набавио три најмодернија возила

Јавно предузеће „Електропривреда Србије“ набавило је три најмодернија испитно мерна система за локацију кварова на подземним водовима, који ће унапредити поузданост снабдевања електричном енергијом. 

 

 

Опширније...

Копаоник добио најмодернију трафостаницу у Србији

25.

септембар
2018.

Настављају се инвестиције ЕПС-а у развој дистрибутивне мреже

Технолошки најмодернија трафостаница у Србији „Копаоник“ 110/35/10 киловолти пуштена је у рад, чиме је највећи зимски туристички центар у Србији захваљујући инвестицији „Електропривреде Србије“ добио услове за квалитетније и поузданије снабдевање електричном енергијом. Опширније...

ЕПС прати планове развоја привреде

7.

децембар
2018.

Отворена прва фабрика индустријског парка MIND

У индустријском парку MIND у Крагујевцу, за који је „Електропривреда Србије“ у рекордном року изградила трафостаницу, отворена је прва фабрика у присуству Александра Вучића, председника Србије, Ане Брнабић, председнице Владе Србије, Милорада Грчића, в. д. директора ЈП ЕПС, представника „Сименса“ и компаније „Милановић“.

 

 

Опширније...

Нови трендови у развоју електродистрибутивних мрежа

24.

септембар
2018.

Отворено 11. Саветовање CIRED Србија

Саветовање о електродистрибутивним мрежама Србије, једанаесто по реду отворено је на Копаонику у организацији Националног комитета CIRED Србије. Током саветовања од 24. до 28. септембра око 800 учесника имаће прилику да размени искуства и унапреди знања о новим трендовима у области електродистрибутивних мрежа.


Опширније...

Грчић и Весић посетили диспечерски центар

7.

септембар
2018.

Модернизован диспечерски центар за целу Србију

У реконструкцију и модернизацију диспечерског центра који приказује дистрибутивну мрежу целе земље „Електропривреда Србије“ инвестирала је око 200 милиона динара, рекао је Милорад Грчић, в. д. директора ЈП ЕПС.

 

 

Опширније...

Премашен задати план

20.

јануар
2018.

Укупни губици у дистрибутивној мрежи 12.95%

Оператор дистрибутивног система ЕПС Дистрибуција" д.о.о. Београд обавештава да је премашен задати план у једном од најважнијих сегмената пословања, а то је смањење губитака у дистрибутивној мрежи. Подсећамо да су губици у 2015. години били 14.02%, на основу чега је Влада Републике Србије зацртала циљ, прихваћен и од стране ММФ, да укупни губици у дистрибутивној мрежи у 2016. години морају да буду смањени на ниво од 13.50%.

 

Опширније...

 

 

 linija

ОГРАНЦИ

 

       ev