уторак, 26 мај 2020

Улагања у дистрибутивни сектор

24.

септембар
2018.

Грчић обишао радове у Крупњу и Љубовији

Мештани четири општине у Подрињу у Западној Србији - Крупањ, Љубовија, Мали Зворник и Лозница, ове зиме имаће сигурније и квалитетније снабдевање електричном енергијом, поручио је Милорад Грчић, в. д. директора ЈП ЕПС приликом обиласка радова у овом подручју заједно са Бојаном Атлагићем, в. д. директора ОДС „ЕПС Дистрибуција“. 

 

- Мењамо дрвене бандере новим бетонским. Реконструишемо 52 километра нисконапонске мреже, а то је само прва фаза, јер радове настављамо и током зиме. У ове радове који ће бити готови за три недеље уложили смо 86 милиона динара. У 2018. години уложићемо још више средстава у овај крај - поручио је Грчић.

У плану је изградња велике трафо станице у Лешници, која је од изузетне важности за Подрињску област. Недавно је обновљена трафо станица „Лозница 1" у коју је уложено скоро милион евра.

- Циљ нам је да људи који живе у целој Подрињској области имају боље услове за живот јачањем инфраструктуре, јер се тиме стварају услови за отварање фабрика и нових радних места – истакао је Грчић.

Бојан Атлагић је нагласио да предстоји системско улагање у овај крај, а да је у плану да 52 километра мреже буде замењено у наредних неколико недеља, а активности на овом обимном послу биће настављене током зиме а динамика радова ће зависити од временских прилика. 

У обиласку радова били су и Радисав Урошевић, директор техничког система „ЕПС Дистрибуције“, Дарко Карапанџић, директор Огранка ЕД Лозница и Боро Југовић, директор Одсека за техничке услуге Лозница.

- На поплаве које су овај крај захватиле пре две године надовезале су се и друге временске непогоде, као више олуја у претходној години, које су оштетиле и уништиле део мреже. Села у којима има житеља, а која су од главних путева прилично удаљена, остала су без напона, а циљ и обавеза „ЕПС Дистрибуције“ је да свим корисницима обезбеди исти напон и исти квалитет електричне енергије – рекао је Радисав Урошевић.

Председник општине Љубовија Милован Ковачевић је изјавио да побољшање услова за живот подстиче становнике да остану на својим огњиштима и истакао да пораст наталитета после 30 година у тој општини даје мотив за нова улагања.

ЈП ЕПС широм Србије ради на унапређењу капацитета, да би купци, грађани и привредници имали сигурно, стабилно и квалитетно снабдевање електричном енергијом.