субота, 25 мај 2019

ЕПС прати планове развоја привреде

децембар
2018.

Отворена прва фабрика индустријског парка MIND

У индустријском парку MIND у Крагујевцу, за који је „Електропривреда Србије“ у рекордном року изградила трафостаницу, отворена је прва фабрика у присуству Александра Вучића, председника Србије, Ане Брнабић, председнице Владе Србије, Милорада Грчића, в. д. директора ЈП ЕПС, представника „Сименса“ и компаније „Милановић“.

Отварајући нови погон Вучић је захвалио „Електропривреди Србије“ и осталим јавним и приватним предузећима која су помогла да се приведе крају овај важан пројекат.

- Компанија „Милановић инжењеринг“ већ запошљава око 260 људи, док у „Сименсу“ ради 600. Након изградње и пуштања у погон свих планираних капацитета, индустријски парк „MIND“ запошљаваће 3.000 људи. То су сигурна примања за исто толики број породица и разлог да много младих стручњака остане на својим огњиштима и допринесе развоју не само града Крагујевца него и читаве Шумадије – рекао је Вучић.

У новој фабрици АММ, која послује у оквиру MIND групе, на око 8.000 квадратних метара производиће се делови за шинска возила.

- Резултати политике и реформи Владе Србије виде се на оваквим пројектима. Константно опада проценат незапослености, јавни дуг, напредујемо у сваком погледу. Циљ је да се овде не зауставимо, градићемо и даље. Економија заснована на знању и инвестицијама будућност је Србије – поручила је Брнабић.

Трафо станица 35/10 kV „Собовица“, снабдеваће електричном енергијом MIND парк, који се простире на 150 хектара и обезбедиће капацитете за развој иновативних решења, не само у индустрији шинских возила, већ и других индустријских грана високих технологија.

- ЕПС прати планове државе и локалних самоуправа за изградњу и у складу са тим унапређује енергетску инфраструктуру. „Електропривреда Србије“ успешно обавља сложен посао који захтева пројекте, дозволе, усклађивање са осталим деловима енергетског система и тиме ствара услове за несметано спровођење политике председника Србије и Владе – оценио је Грчић, који је отварању фабрике присуствовао заједно са Бојаном Атлагићем, в. д. директора ОДС „ЕПС Дистрибуција“.