понедељак, 30 март 2020

Брже откривање кварова на мрежи

23.

децембар
2018.

ЕПС набавио три најмодернија возила

Јавно предузеће „Електропривреда Србије“ набавило је три најмодернија испитно мерна система за локацију кварова на подземним водовима, који ће унапредити поузданост снабдевања електричном енергијом. 

 

 

Опрема је смештена у теренска возила са погоном на сва четири точка и поседује независно локално напајање за рад у условима када је трафостаница без напона.

- ЕПС је набавио три најмодернија возила, која могу да се крећу по свим теренима и свим временским условима. То је важно да би екипе могле да стигну на било коју тачку. Возила са испитно мерним системима предвиђена су за дијагностификовање уз помоћ опреме којом је могуће у најкраћем року пронаћи где је квар или где ја кабл прекинут. Недавно смо у Кладову имали случај да је екипа морала по снегу и леду да пешачи 30 километара да би открила квар. Са новом опремом би им посао био знатно олакшан – рекао је Милорад Грчић, в. д. директора ЈП ЕПС.

Модерна опрема скратиће време без напајања за кориснике и време које екипе проведу на терену. Уграђен је и уређај за откривање трасе подземног кабла што убрзава отклањање кварова.

- У три возила са испитно мерним системима за локацију кварова на подземним водовима у нисконапонским и средњенапонским мрежама ЕПС је инвестирао 82 милиона динара. Набављена је опрема најбоља у свету, потпуно је аутономна јер системи имају своје агрегате и надам се да ћемо следеће године набавити још сличних возила – истакао је Грчић.

Заједно са Грчићем са могућностима нове опреме упознали су се и Зоран Рајовић, извршни директор ЈП ЕПС за техничке послове дистрибуције електричне енергије и управљање дистрибутивним системом и Бојан Атлагић, в. д. директора ОДС „ЕПС Дистрибуција“, а нова возила представио је Радисав Урошевић, директор техничког система „ЕПС Дистрибуције“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 linija

ОГРАНЦИ

 

       ev